Kagami Biraki 2023|Kendo|Forum|Kendovereniging Shinbukan Groningen

Avatar
Please consider registering
guest
sp_LogInOut Log Insp_Registration Register
Register | Lost password?
Advanced Search
Forum Scope


MatchForum OptionsMinimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
sp_TopicIcon
Kagami Biraki 2023
november 25, 2022
2:23 pm
Avatar
elmar
Member
Members
Forum Posts: 364
Member Since:
november 12, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Geachte kendoka’s,

net als elke winter organiseer ik ook dit jaar weer een kendo/kenjutsu/jojutsu/tameshigiri leergang, nu al de 22sde keer. Dit vindt plaats in Admont in Oostenrijk vanaf 4 t/m 7 januari 2023. Misschien is het ook een mogelijkheid om dit te combineren met een skivakantie (kan niet direct in Admont, maar in de buurt natuurlijk wel).
Kagami Biraki (鏡 開 き) is oorspronkelijk een traditionele Japanse ceremonie die zich letterlijk vertaalt in “Opening the Mirror” (van een onthouding) of, ook, “Breaking of the Mochi.” Traditioneel valt het op 11 januari (oneven getallen worden geassocieerd met geluk in Japan). Het verwijst naar de opening van een Kagami-mochi, of naar de opening van een vat sake tijdens een feest of ceremonie. Ook de eerste oefensessie in het nieuwe jaar wordt Kagami Biraki genoemd. Ook hier wordt het nieuwe jaar traditioneel verwelkomd met sake.
Dit is een trainingskamp waar op traditioneel manier Kenjutsu, Iaijutsu, Jojutsu, Kendo, Iaido, Jodo, en nog meer geleerd wordt. De meesten van jullie hebben de sensei, Helmut Fresl, al ontmoet toen hij in Leeuwarden een paar jaar geleden. Ik nodig iedereen van harte uit om hier mee te doen. Geoefend worden Kenjutsu, een voorloper van het huidige Kendo, Kendo, Iaido, end Jodo/Jojutsu. Ernaast bestaat de mogelijkheid om Tai Chi Chuan te oefenen als er belangstelling voor is. Verder vindt er een origineel Japanse nieuwjaar ceremonie (Kagami Biraki) plaats. Ook voor mensen die alleen Kendo of alleen Iaido en Jodo oefenen is dit een mooie mogelijkheid om te zien waar deze disciplines vandaan komen, en het is nuttig om Kendo, Iaido en Jodo beter te begrijpen en je eigen Kendo, Iaido en Jodo te verbeteren.
Deze keer zijn er twee dagen speciaal voor tameshi giri – hartstikke leuk om een keer met een echte zwaard stro te snijden, en voor kendo yudansha is er ook de mogelijkheid om een examen (plaatsingstoets) te maken bij de ETF (European Tameshigiri Federation).
Er is rekening mee te houden dat het hotel in Admont ~75€ per nacht kost, en dat nog kosten zijn voor lunch en diner. De leergang zelf kost €148.-.
Online informatie over de leergang is hier
Er vinden – indien gewenst en mogelijk – ook speciale festiviteiten plaats – maneschijn sleeën (als het weer goed is en er sneeuw is); en een traditioneel schotel alleen voor de deelnemers (“Schnapsnudel”), etc.

Met vriendelijke groeten,
Elmar

Forum Timezone: Europe/Amsterdam
Most Users Ever Online: 139
Currently Online:
Guest(s) 1
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
Member Stats:
Guest Posters: 1
Members: 191
Moderators: 3
Admins: 1
Forum Stats:
Groups: 1
Forums: 4
Topics: 227
Posts: 2088
Newest Members:
Kendrick
Moderators: Martin: 316, Willem: 695, Mariëlla: 194
Administrators: wimH: 156