Kagami Biraki 2020 | Kendo | Forum

Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_TopicIcon
Kagami Biraki 2020
december 6, 2019
11:40 am
Avatar
elmar
Member
Members
Forum Posts: 326
Member Since:
november 12, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Geachte kendoka’s,

net als elke winter organizeer ik ook dit jaar weer een kendo/kenjutsu/jojutsu/tameshigiri leergang, nu al de 22sde keer. Dit vindt plaats in Admont in Oostenrijk vanaf 3 t/m 6 januari 2020. Misschien is het ook een mogelijkheid om dit te combineren met een skivakantie (kan niet direct in Admont, maar in de buurt natuurlijk wel).

Kagami Biraki (鏡 開 き) is oorspronkelijk een traditionele Japanse ceremonie die zich letterlijk vertaalt in “Opening the Mirror” (van een onthouding) of, ook, “Breaking of the Mochi.” Traditioneel valt het op 11 januari (oneven getallen worden geassocieerd met geluk in Japan). Het verwijst naar de opening van een Kagami-mochi, of naar de opening van een vat sake tijdens een feest of ceremonie. Ook de eerste oefensessie in het nieuwe jaar wordt Kagami Biraki genoemd. Ook hier wordt het nieuwe jaar traditioneel verwelkomd met sake.

Dit is een trainingskamp waar op traditioneel manier Kenjutsu, Iaijutsu, Jojutsu, Kendo, Iaido, Jodo, en nog meer geleerd wordt. De meesten van jullie hebben de sensei, Helmut Fresl, al ontmoet toen hij in Leewarden een paar jaar geleden. Ik nodig iedereen van harte uit om hier mee te doen. Geoefend worden Kenjutsu, een voorloper van het huidige Kendo, Kendo, Iaido, end Jodo/Jojutsu. Ernaast bestaat de mogelijkheid om Tai Chi Chuan te oefenen als er belangstelling voor is. Verder vindt er een origineel Japanse nieuwjaar ceremonie (Kagami Biraki) plaats. Ook voor mensen die alleen Kendo of alleen Iaido en Jodo oefenen is dit een mooie mogelijkheid om te zien waar deze disciplines vandaan komen, en het is nuttig om Kendo, Iaido en Jodo beter te begrijpen en je eigen Kendo, Iaido en Jodo te verbeteren.

Deze keer zijn er twee dagen speciaal voor tameshi giri – hartstikke leuk om een keer met een echte zwaard stro te snijden, en voor kendo yudansha is er ook de mogelijkheid om een examen (plaatsingstoets) te maken bij de ETF (European Tameshigiri Federation).

Er is rekening mee te houden dat het hotel in Admont ~45€ per nacht kost, en dat nog kosten zijn voor lunch en diner. De leergang zelf kost €168.-. Ik heb een ticket voor gratis deelname van iemand van shinbukan (alleen voor de leergang, niet voor eten en logeren).
Online informatie over de leergang is hier: http://eloah.at/kagami_biraki/…..020_NL.pdf
Er vinden – indien gewenst en mogelijk – ook speciale festiviteiten plaats – maneschijn sleeën (als het weer goed is en er sneeuw is); en een traditioneel schotel alleen voor de deelnemers (“Schnapsnudel”) – of, indien gewenst, een bezoek van de grootste klooster bibliotheek van de wereld: http://www.stiftadmont.at/en/library/

Met vriendelijke groeten,
Elmar

Forum Timezone: Europe/Amsterdam

Most Users Ever Online: 139

Currently Online:
5 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Member Stats:

Guest Posters: 1

Members: 139

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 1

Forums: 4

Topics: 220

Posts: 1955

Newest Members:

Robertmug

Moderators: Wim: 0, Martin: 315, Willem: 657, Mariëlla: 194

Administrators: wimH: 147