In memoriam Wil (Wille) Körner

Op 10 oktober 2023 is de oudkendoka Wil (Wille) Körner op 79-jarige leeftijd overleden.

Ze was –na een lange judoperiode- de eerste vrouw die bij Shin Bu Kan kendo beoefende, met name in de periode 1983-1987. We gingen als Shin Bu Kan in die periode (1985) ook naar Parijs, naar het WK aldaar. Prachtige ervaring, en ook fantastisch met Wil in de groep. Ze heeft jaren in Frankrijk gewoond en sprak vloeiend Frans en kende de gewoonten van het land. Strijdvaardig en praktisch wist ze problemen met o.a. de kamerreserveringen glad te strijken. Zij brak als een ijsbreker de weg open, en als jonge honden ging de rest van de groep er achteraan.

Ook organiseerde ze een kendoweekend in Dalen. Iedereen kon blijven slapen bij haar tante, die ook nog een klein pianoconcert gaf. Harde fysieke trainingen en veel plezier. Geweldig!

Ze stopte met kendo toen dat fysiek niet meer ging en ging daarna nog een tijd door met iaido.

Inmiddels zijn we vele jaren verder, het hart van Wil bleef “Japans” en ook wel wat “Frans” kloppen.

Af en toe hadden we contact en wisselden we wat uit.

Ze heeft op haar eigen manier het bestaan op aarde afgesloten.

Een bijzondere vrouw.

Willem

Toelichting bij de foto’s:

Bijgaand twee foto’s gemaakt in februari 2005 in de toenmalige Sionskerk, toen onze club iets meer dan 25 jaar bestond. Op de ene foto zie je de aanwezigen onder het jaartal waarop ze lid zijn geworden. Op de andere foto zie je een groepsfoto met Wil centraal vooraan.

Laat een reactie achter