Training met Iijima sensei in Zwolle: “ik kijk er naar uit jullie vooruitgang volgend jaar weer te zien!”

Op dinsdag 21 maart konden we voor het eerst in jaren (vanwege Covidperikelen) weer genieten van een les van Iijima sensei. Dit keer in Zwolle.

We waren te gast bij onze zustervereniging Suirankan uit Meppel.

Fantastisch hoe die man -75 jaar inmiddels- nog beweegt, technieken uitvoert en inspireert. Te bedenken dat deze man al vanaf 1982 Nederland bezoekt om les te geven, en een tijd lang ook de coach is geweest van het Nederlands team.

Nadat we door Vitalis sensei alvast wat op vlieghoogte waren gebracht, deed  Iijima sensei 45 minuten lang kleine oefenpartijtjes. Ik geloof niet dat er veel punten TEGEN hem zijn gescoord, ik vermoed 100-1 of daaromtrent.

Dat doet er ook niet toe. Het is frustrerend dat je geen kans maakt. Maar als je geen frustratie wilt moet je kendo links laten liggen; je krijgt zicht op een soort ultiem kendo, iets waar je naar toe kunt werken. Een soort verre planeet…

Aan het einde gaf hij nog een korte feedback op de partijtjes. Eerst wat verbeterpunten. Daarna vervolgde hij dat er ten opzichte van de vorige keer grote stappen waren gemaakt, en hij zich erop verheugde volgend jaar de vooruitgang opnieuw te bekijken.

Wat heb ik de beste man gemist de afgelopen jaren. Blij dat hij er weer was.

Met dank aan Vitalis sensei en Iijima sensei.

Laat een reactie achter