Update Coronavirus en kendo

We zijn sinds 31 augustus weer gestart met kendo bij het Alfacollege

De registratie verloopt netjes, veel positieve reacties.

Bij een waarde van meer dan 50 meldingen van Corona per 100.000 inwoners zouden we even weer de balans op maken (zie een eerder nieuwsitem). En inderdaad loopt het aantal besmettingen –ook in Groningen- weer op.

In de week van 6-22 september waren er 403 gevallen, wat neerkwam op 173,1 gevallen per 100.000.

Het aantal zieken in ziekenhuizen is nog laag. Het testbeleid is aanzienlijk anders dan in het voorjaar, ook de milde klachten worden nu getest. Veel van de besmettingen zijn nu bij jongere mensen.

De meeste besmettingen komen voor in de huiselijke sfeer en slechts 2,2% van de totale besmettingen is gerelateerd aan sport (Bron: RIVM weekrapportages).

Voor de zomer hebben we een stevig pakket aan maatregelen neergelegd om veilig te kunnen blijven kendoën. De inschatting is dat dit pakket ook nog voldoende is.

We kunnen de maatregelen dus niet versoepelen, maar strenger is ook nog niet nodig.

Beginnerscursus:

We kunnen een kleine, beperkte groep mensen toelaten tot een beginnerscursus. In een andere, beperkte opzet. Start circa half oktober, datum volgt.

We denken aan circa 5 personen.

Nader bericht volgt.

In English:

Though there is an increasing number of COVID-19 registrations (now 62,6/100.000 in Groningen) we think the (quite strong) set of measures (see other newsitem) we launched in July for Kendo is still adequate for the situation.

This set of measures will be continued. Not more, not less.

And there will be a mini beginnerscourse for maximum 5 persons, starts half October. More information will follow.

Laat een reactie achter